top of page
PEDICURE

 

 

 

Voeten, ze brengen u overal naar toe. Per dag zetten we maar liefst 8.000 à 10.000 stappen. Zo loopt u in uw hele leven gemakkelijk vier keer de hele wereld rond. Verzorg uw voeten elke 4 tot 6 weken en loop op wolkjes...
 

 

Heeft u een medische aandoening zoals diabetes of reuma? 
Onze medisch pedicure heeft naast de basisopleiding een kopstudie ‘medisch pedicure’ doorlopen, waardoor zij alle soorten risicovoeten kan behandelen, waaronder die van diabetes- en reumapatiënten.

 

 

Zij heeft de beschikking over specialistische technieken waarmee zij complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen. Zij is geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures. 

 

 

Hoe werkt een laserbehandeling?

 

De huidtherapeut zal de aangedane nagels, eerst desinfecteren met alcohol. Daarna zal een verkoelende gel aangebracht worden op de huid. Deze beschermt de huid tegen de pulsen van de ipl/laser.Nadat een verkoelende gel is aangebracht, wordt er een lichtpuls gegeven in combinatie met radiofrequentie. In een korte periode wordt een grote hoeveelheid warmte in de nagel gebracht. In deze hitte kan de schimmel niet overleven. Na de behandeling zal de huidtherapeut anti schimmel gel aanbrengen.

 

 

 

 

 

 

Kalknagels laserbehandeling

 

Voor deze behandelingen werken wij samen met Cosmetique Totale. Vanaf donderdag 28 april a.s. zal er iedere 6 weken iemand aanwezig zijn van Cosmetique Totale.

 

 

De termen kalknagels en schimmelnagels worden vaak door elkaar gebruikt. Vaak gaat het toch om schimmelnagels.  Schimmelnagels zijn witte, verdikte en vaak vervormde nagels. Het gaat meestal om de teennagels, maar het kan ook om de nagels van de handen gaan. Deze nagels zijn lastig te behandelen omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat. Anti-schimmelcrèmes en druppels zijn vaak niet toereikend en daarnaast heeft een intensieve medicatiekuur een hoop gevaarlijke bijwerkingen. Schimmelnagels kunnen tegenwoordig goed door middel van lasermethoden behandeld worden.

 

 

 

 

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

 

Er zijn minimaal drie behandelingen nodig. Als de schimmel hardnekkig vastzit en/of alle nagels (in ernstige gevallen) aangedaan zijn, is het mogelijk dat er meer dan drie behandelingen nodig zijn. Na deze behandelingen duurt het zeker een paar maanden voordat er een gezonde nagel terug groeit. Vandaar dat de afspraak voor nacontrole staat na ongeveer een half jaar.

bottom of page