top of page

 

 

 

Vermoeide huid

“Heb je een slechte nacht gehad?”, “voel je je wel goed”, “ben je wat ziekjes?”; allemaal opmerkingen die u misschien te horen krijgt als last heeft van een vermoeide huid. Dit is natuurlijk niet leuk om te horen, vooral als u niet echt moe bent. Toch hebben veel mensen er last van.

 

Wat zijn de kenmerken van een vermoeide huid?
 

 • Doffe, vale huidteint

 • Wallen en/of donkere kringen

 • Rimpels
   

Hoe ontstaat een vermoeide huid?

Een doffe, vale huidteint kan ontstaan door een slechte leefstijl, waaronder roken, maar ook doordat de huid niet goed verzorgd wordt. Om te beginnen moet de huid elke dag gereinigd worden met een passende reiniger, daarbij is het belangrijk om regelmatig te scrubben, dit zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag minder dik wordt, waardoor er een betere weerspiegeling komt van het licht op de huid. Dit zorgt ervoor dat er een gezonde glans op de huid ontstaat. Naast het reinigen en scrubben is het van belang om de celvernieuwing te stimuleren. Jonge, gezonde en nieuwe cellen zorgen voor een gezonde en frisse uitstraling.

 

Ook rimpels laten de huid vermoeider lijken. Bij stress en slaaptekort worden rimpels meer zichtbaar, zeker waar de mimiek het sterkst is. Met name rimpels rondom de ogen en lippen laten de huid vaak ouder en vermoeid ogen.
 

Wallen en kringen onder de ogen zijn misschien wel de meest bekende tekenen van een vermoeide uitstraling. Deze kunnen ontstaan door verschillende factoren als slaapgebrek of stress. Niet iedereen is even gevoelig voor deze factoren, sommigen zien er na een aantal slechte nachten nog fris uit, terwijl bij anderen de vermoeidheid direct zichtbaar is rond de ogen. Door deze factoren te verminderen kan het zijn dat de wallen en kringen onder de ogen minder worden. 

 

Een vermoeide huid ontstaat vaak als combinatie van verschillende factoren. De volgende interne en externe factoren dragen bij aan het ontstaan daarvan:
 

 • Ziekte of stress

 • Teveel alcohol en/of roken

 • Te weinig slaap

 • Verkeerde cosmetica

 • Te weinig scrubben

 • Huidveroudering

 

Een aantal van deze factoren, zoals bijvoorbeeld roken en stress, zijn enkel beïnvloedbaar door uzelf. Andere factoren kunnen aangepakt worden onder begeleiding van een huidtherapeut.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

ZO® Skin Health

Voor deze behandeling maken wij gebruik van ZO Skin Health. ZO Skin Health werkt op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden en is continue bezig om de wetenschap op het gebied van huidgezondheid te verbeteren.

 

ZO Skin Health biedt protocollen die aan te passen zijn voor iedere leefstijl en geschikt zijn voor iedere leeftijd en huidskleur.

 

Meer lezen over ZO Skin Health? Klik hier.

ZO® Ultra Hydration Treatment
Deze behandeling met het Aloe Hydra Masque richt zich op een droge en vermoeide huid. Het masker bevat aloë vera, komkommer en kamille om de huid te verkoelen, kalmeren en voeden.

ZO® Stimulator Peel
Deze peel met alpha- en bètahydroxyzuren stimuleert de celvernieuwing, vermindert onzuiverheden en fijne lijntjes en verbetert de algehele huidtoon, textuur en helderheid zonder downtime.

 

ZO® 3 Step Stimulation Peel
Een peel bestaande uit een mix van salicylzuur, trichloorazijnzuur en melkzuur die de huid helderder, rustiger en frisser maakt. Uw poriën worden minder zichtbaar, rimpels en fijne lijntjes worden minder en de huid wordt egaler.

ZO® Controlled Depth Blue Peel
Deze krachtige peel met trichloorazijnzuur zorgt voor een vermindering van pigment, acnelittekens, fijne lijntjes en rimpels, acne en een grove structuur. De peel verbetert de algehele conditie van de huid en is geschikt voor alle huidtypes.

 

 

Colorescience

Voor deze behandeling maken wij gebruik van Colorescience. Door het gebruik van uitsluitend bewezen effectieve ingrediënten in een dosering waarbij ze het meeste effect bereiken, vervaagt Colorescience het onderscheid tussen make-up en huidverzorging. Alle producten beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en vervuiling en zorgen het hele jaar door voor een gezonde huid. Iedere formule voor dagelijks gebruik heeft de kenmerken behandelen, corrigeren, beschermen en opfrissen.

 

Meer lezen over Colorescience? Klik hier.

Dermapen

De Dermapen maakt door middel van vibrerende naaldjes kleine kanaaltjes in de huid. Dit stimuleert en activeert het herstelproces van de huid en daarmee de aanmaak van collageen. Geschikt bij opfrissing van de huid, huidveroudering en (acne) littekens.

bottom of page