top of page

 

 

 

Vette huid

Een vette huid (seborroe) ontstaat door een overmatige talgafscheiding door de talgklieren. Talg is een olieachtige substantie. Talgklieren zitten verspreid over het gehele lichaam, behalve op de handpalmen en voetzolen. De talgklieren op het gezicht, nek en op de borst zijn vrij groot in tegenstelling tot de talgklieren op andere delen van het lichaam. Deze klieren bevinden zich in de lederhuid en staan in verbinding met een haarzakje. Hierdoor zorgt de talg ervoor dat de haren soepel worden gehouden.

 

Hoe ontstaat een vette huid

Het grootste deel van de bevolking heeft een normaal tot vette huid of vette huid. Een vette huid komt vaak voor bij jongeren, waar met name de zogenaamde T-zone dan is aangedaan. Kenmerkend aan een vette huid is, dat het gedurende de dag steeds meer gaat glimmen. Erfelijke factoren en hormooninvloeden spelen een rol bij het ontstaan van een vette huid. Vooral mannelijke hormonen (androgenen) spelen hierbij een rol. Door een toename van deze hormonen in de pubertijd, maar ook doordat de talgklieren gevoeliger worden voor deze hormonen, produceert de talgklier meer talg. Bij het ouder worden, vermindert de talgproductie weer. Een vette huid ligt ten grondslag aan een aantal huidziekten, met name acne en rosacea maar ook een relatie met pigment is inmiddels bekend.

 

Een vette huid zegt niets over de hydratatie van de huid! Een vette huid kan dus ook droog en geïrriteerd zijn door bijvoorbeeld het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten en door omgevingsinvloeden, zoals UV straling, verwarming en airco.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

ZO® Skin Health

 

Voor deze behandeling maken wij gebruik van ZO Skin Health. ZO Skin Health werkt op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden en is continue bezig om de wetenschap op het gebied van huidgezondheid te verbeteren.

 

ZO Skin Health biedt protocollen die aan te passen zijn voor iedere leefstijl en geschikt zijn voor iedere leeftijd en huidskleur.

 

Meer lezen over ZO Skin Health? Klik hier.
 
ZO® Acne and Oil Treatment

Deze behandeling minimaliseert de talgproductie, grove poriën en ontstekingen. Dit zorgt voor een kalme, frisse, talg-vrije en gezondere huid.

 

ZO® Stimulator Peel

Deze peeling verbetert de volledige uitstraling van uw huid. Door de toevoeging van onder andere salicylzuur wordt het talg van de huid verwijderd. De peel stimuleert de celvernieuwing en geeft een verheldering van de huid waardoor er een frisse, gezonde uitstraling tevoorschijn komt.

bottom of page