Voorhoofdsrimpel

Met het ontstaan van voorhoofdsrimpels is niet iedereen even blij. Toch krijgt iedereen ze, al niet iedereen in dezelfde mate. Mensen met een dunne huid krijgen doorgaans veel fijne, oppervlakkige lijntjes. Mensen met een dikke huid krijgen diepere lijnen maar wel minder in aantal dan mensen met een dunne huid.

Hoe ontstaan voorhoofdsrimpels?
Horizontale voorhoofdslijnen ontstaan als je verbaast kijkt, of je wenkbrauwen optrekt. Als de huid nog jong is, verdwijnen deze lijnen weer als het gezicht in “rust” stand is, maar bij het ouder worden blijven de lijnen ook staan bij een neutrale uitdrukking. Mensen met een sterke mimiek hebben hier meer last van dan mensen die hun voorhoofdsspieren minder vaak gebruiken.

Naast de activiteit van de voorhoofdsspieren speelt ook het ouder worden van de huid een rol.  Vanaf het 25ste levensjaar gaat onze huid langzaam verouderen. Onze cellen maken minder collageen en elastine aan waardoor de huid minder strak wordt. Hierdoor ontstaan overal in het gezicht meer rimpels en zullen ook de voorhoofdsrimpels meer zichtbaar worden.

De oorzaken op een rij:

  • Overmatige spieractiviteit (sterke mimiek)

  • Huidveroudering

  • UV straling (versnelt de huidveroudering)

  • Roken

 


Wat kunnen wij voor u betekenen?

ZO® Skin Health & ZO® Medical productlijn
De producten van Dr. Zein Obagi pakken de huidgezondheid op verschillende punten aan. De huid gaat in zijn geheel verbeteren en huidaandoeningen worden gericht aangepakt. Een stralende, gladde, egale en strakke huid is het gevolg.

ZO® Stimulator Peel
Deze peel met alpha- en bètahydroxyzuren stimuleert de celvernieuwing, vermindert onzuiverheden en fijne lijntjes en verbetert de algehele huidtoon, textuur en helderheid zonder downtime.

ZO® 3 Step Stimulation Peel
Een peel bestaande uit een mix van salicylzuur, trichloorazijnzuur en melkzuur die de huid helderder, rustiger en frisser maakt. Uw poriën worden minder zichtbaar, rimpels en fijne lijntjes worden minder en de huid wordt egaler.

ZO® Controlled Depth Blue Peel
Deze krachtige peel met trichloorazijnzuur zorgt voor een vermindering van pigment, acnelittekens, fijne lijntjes en rimpels, acne en een grove structuur. De peel verbetert de algehele conditie van de huid en is geschikt voor alle huidtypes.

 

Dermapen
De Dermapen maakt door middel van vibrerende naaldjes kleine kanaaltjes in de huid. Dit stimuleert en activeert het herstelproces van de huid en daarmee de aanmaak van collageen. Geschikt bij huidveroudering en (acne) littekens.

NuFACE Trinity Pro

Dit apparaatje voor thuisgebruik of als praktijkbehandeling levert microstroom-technologie om de contour en de stevigheid van het gezicht te verbeteren en rimpels te verminderen.

Adres

Frisselsteinstraat 8

5461 AD Veghel

info@dehuidacademie.nl  \\  Tel: +31 (0)413 - 820207

Openingstijden

Maandag:  09.00 – 17.30 uur en 's avonds op afspraak

Woensdag t/m vrijdag:  09.00 – 17.30 uur