top of page
CONTROLLED DEPTH
 PEEL

Bij een medische peeling wordt een laagje van uw huid verwijderd zodat de huidcellen zich kunnen vernieuwen. De dikte van de afschilferende huidlaag, en daarmee de diepte van de peeling, wordt bepaald door de actieve werkstoffen in de peeling.

 

Het proces van celvernieuwing in de huid is essentieel voor het behoud van een gezonde, stralende en gladde huid. Peelings stimuleren het natuurlijk herstel van de huid waardoor het verouderingsproces wordt tegengewerkt.

 

De Controlled Depth Blue Peel (voorheen Blue Peel) is de bekendste en meest intensieve peeling van dr. Obagi. De Controlled Depth Peel zorgt voor een structurele verbetering van de conditie van uw huid en is gechikt voor elke huidskleur. Een mix van trichloorazijnzuur en de blauwe kleurstof geven de behandelaar de perfecte controle op de diepte van de peeling.
 
De Controlled Depth Peel verwijdert de beschadigde lagen van de huid, vervangt dode huidcellen door nieuwe, gezonde huidcellen en stimuleert daarbij de aanmaak van collageen en elastine in de huid.
 
De Controlled Depth Peel kan in verschillende huiddieptes uitgevoerd worden. Uw arts of huidtherapeut bepaalt dit aan de hand van uw huidconditie en het door u gewenste resultaat.
 
De peeling heeft een diepgaande werking en dat betekent dat u na de behandeling te maken krijgt met schilfering en roodheid. Gemiddeld houden deze gewenste verschijnselen een week aan. 
 

Waarvoor is de Controlled Depth Blue Peel  geschikt?
 • Acne

 

 • Acnelittekens

 

 • Melasma (zwangerschapsmasker)

 

 • Zonneschade

 

 • Huidverslapping
   

 • Grove huidstructuur
     

 • Grove poriën 
      

 • Doffe - rokershuid

 

 • Vette huid

 

 • Rimpels en fijne lijntjes
   


 

 

Wat houdt de behandeling in?

 

Voordat de behandeling begint neemt u pijnstilling in, dit zorgt ervoor dat de pijn iets wordt afgezwakt.

 

Uw huid wordt grondig gereinigd en ontvet. Daarna zal gelijkmatig een mix van trichloorazijnzuur en een blauwe kleurstof aangebracht worden op uw gelaat. Afhankelijk van het wenselijke en het te behalen resultaat zullen meerdere coats (lagen) volgen. De behandelaar kijkt hoe diep de peeling in de huid komt en zal u tijdens de behandeling uitleggen in welke huidlaag de peeling zich bevindt. Indien gewenst kunnen de oogleden ook gepeeld worden.

 

Na de behandeling wordt het bovenste gedeelte van de blauwe kleurstof verwijderd. Deze blauwe kleur kan vanwege de penentratie in de huid niet volledig verwijderd worden, maar deze blauwe kleur verdwijnt binnen enkele dagen.

 

De peeling heeft een diepgaande en stimulerende werking op de huid en dat betekent dat u na de behandeling last krijgt van bijwerkingen als roodheid en vervelling. De huid zal ook trekkerig aanvoelen en geadviseerd wordt om excessieve gelaatsuitdrukkingen te mijden. De bijwerkingen houden maximaal 10 tot 12 dagen aan bij een diepe peeling.  

 

 

 

bottom of page