top of page

 

 

 

Acne

Acne is een veelvoorkomende aandoening van de talgklieren dat vooral herkenbaar is aan een vette huid met onzuiverheden. De meeste mensen krijgen voor het eerst te maken met deze aandoening in de puberteit, vandaar dat acne ook wel bekend staat als jeugdpuistjes. Het komt echter niet alleen voor in de jongere jaren, ook na de leeftijd van 21 jaar blijven sommige mensen last houden van acne. En waar de een enkel last heeft van een puistje hier en daar, is bij de ander de acne veel uitgebreider en kan het zelfs leiden tot psychische problemen.

 

Wat is acne?
Acne is een aandoening aan de talgklieren, deze komen overal op het lichaam voor, behalve op de handpalmen en de voetzolen. Het aantal talgklieren en de talgproductie zijn het grootst in het gelaat, op de rug en op de borst, vandaar dat we in deze gebieden meer acne zien. Bij acne produceren de talgklieren te veel talg onder invloed van androgenen hormonen, is de bacterie propionibacterium acnes meer aanwezig en is de talgklierfollikel vaak afgesloten door dode huidcellen waardoor de talg zich ophoopt. Vaak zorgt een combinatie van deze oorzaken, dat de verschillende kenmerken van acne zichtbaar worden.

 

De volgende factoren kunnen tot een verergering van acne leiden:

 

  • Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS) (een hormonale aandoening voorkomend bij vrouwen)

  • Genetische aanleg

  • Stress

  • Cosmetica die de huid verstopt

  • Hormonen

 

Sommige mensen merken ook een verergering van acne op bij het eten van bepaalde voedings-middelen al is dit nooit onomstotelijk bewezen.

 

Kenmerken acne

 

  • Zwarte mee-eters (open comedonen)

  • Witte mee-eters (gesloten comedonen)

  • Rode bultjes (papels)

  • Puistjes (pustels)

  • Onderhuidse ontstekingen (noduli en cysten)

De meest voorkomende soorten acne


Acne vulgaris

Acne vulgaris is een chronische ontsteking van de talgklier. Dit wordt gekenmerkt door puistjes en mee-eters. Deze aandoening begint meestal in het begin van de puberteit onder de invloed van hormonen.

 

Acne conglobata

Acne conglobata is een ernstige vorm van acne waarbij er cystes ontstaan met daarom heen een ontsteking. Acne conglobata komt vooral bij jonge mannen voor en laat vaak littekens achter als gevolg van de langdurige en diepe ontstekingen. Meer informatie over acnelittekens.

 

Rosacea

Deze huidaandoening valt eigenlijk niet onder acne, maar toont vaak vergelijkbare beelden. Rosacea is een chronische aandoening die vaak voorkomt bij mensen van middelbare leeftijd en vooral bij vrouwen wordt gezien. Rosacea kenmerkt zich door roodheid, couperose en puistjes. Voor meer informatie, zie rosacea.

 

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

EndyMed

 

ZO® Skin Health 


Voor deze behandeling maken wij gebruik van ZO Skin Health. ZO Skin Health werkt op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden en is continue bezig om de wetenschap op het gebied van huidgezondheid te verbeteren.

 

ZO Skin Health biedt protocollen die aan te passen zijn voor iedere leefstijl en geschikt zijn voor iedere leeftijd en huidskleur.

 

Meer lezen over ZO Skin Health? Klik hier.

 

ZO® Acne and Oil Treatment
Minimaliseert de talgproductie, grove poriën en roodheid van de huid.

ZO® Stimulator Peel
Stimuleert de celvernieuwing, verbetert de huidtoon- en structuur en geeft een verheldering van de huid waardoor er een frisse, gezonde uitstraling tevoorschijn komt. Vermindert daarnaast onzuiverheden en fijne lijntjes en rimpels.

ZO® 3 Step Stimulation Peel
Een peel bestaande uit een mix van salicylzuur, trichloorazijnzuur en melkzuur die de huid helderder, rustiger en frisser maakt. Uw poriën worden minder zichtbaar, rimpels en fijne lijntjes worden minder en de huid wordt egaler.

ZO® Controlled Depth Blue Peel
Deze krachtige peel met trichloorazijnzuur zorgt voor een vermindering van pigment, acnelittekens, fijne lijntjes en rimpels, acne en een grove structuur. De peel verbetert de algehele conditie van de huid en is geschikt voor alle huidtypes.

Colorescience

 

Voor deze behandeling maken wij gebruik van Colorescience. Door het gebruik van uitsluitend bewezen effectieve ingrediënten in een dosering waarbij ze het meeste effect bereiken, vervaagt Colorescience het onderscheid tussen make-up en huidverzorging. Alle producten beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en vervuiling en zorgen het hele jaar door voor een gezonde huid. Iedere formule voor dagelijks gebruik heeft de kenmerken behandelen, corrigeren, beschermen en opfrissen.

Meer lezen over Colorescience? Klik hier.

bottom of page