top of page

 

 

 

Huidverslapping

Vanaf je 25e levensjaar begint algemene huidveroudering op te treden en komen veranderingen in alle lagen van de huid. De verouderde huid heeft zijn elasticiteit en stevigheid verloren. De huid verslapt door afname van collageen en elastine vezels in de lederhuid (dermis). Hierdoor wordt de huid dunner en meer gerimpeld. Ook verliest de huid volume, door afname van vet-, spier- en botweefsel. Verslapping van de huid en het verlies van volume, zorgen ervoor dat de vorm van het gezicht verandert.

 

Hoe ontstaat huidverslapping?

De oorzaken liggen enerzijds bij genetische factoren en het ouder worden. Anderzijds wordt het verslappen van de huid en het verlies van volume bevorderd door omgevings- en levensstijlfactoren zoals de zon, roken en weersinvloeden. Bij roken, breken nicotine en chemicaliën in sigaretten het collageen in de huid af en ook bij te veel blootstelling aan de zon verliest de huid meer collageen en elastine. Dit gebeurt doordat vrije radicalen, die daarbij vrijkomen, de celstructuren aanvallen.

 

Wat zijn de kenmerken van huidverslapping?

Door de hiervoor genoemde invloeden en de zwaartekracht gaat het gezicht ‘hangen’. Dit uit zich op de volgende manieren:
 

  • Een lossere gezichtsvorm

  • Een bredere, slappere kaaklijn

  • De mondhoeken gaan hangen

  • Plattere wangen

  • Het voorhoofd rimpelt

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 

ZO® Skin Health

Voor deze behandeling maken wij gebruik van ZO Skin Health. ZO Skin Health werkt op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden en is continue bezig om de wetenschap op het gebied van huidgezondheid te verbeteren.

 

ZO Skin Health biedt protocollen die aan te passen zijn voor iedere leefstijl en geschikt zijn voor iedere leeftijd en huidskleur.

 

Meer lezen over ZO Skin Health? Klik hier.

 

ZO® Stimulator Peel
Deze peel met alpha- en bètahydroxyzuren stimuleert de celvernieuwing, vermindert onzuiverheden en fijne lijntjes en verbetert de algehele huidtoon, textuur en helderheid zonder downtime.


ZO® 3 Step Stimulation Peel
Een peel bestaande uit een mix van salicylzuur, trichloorazijnzuur en melkzuur die de huid helderder, rustiger en frisser maakt. Uw poriën worden minder zichtbaar, rimpels en fijne lijntjes worden minder en de huid wordt egaler.

ZO® Controlled Depth Blue Peel
Deze krachtige peel met trichloorazijnzuur zorgt voor een vermindering van pigment, acnelittekens, fijne lijntjes en rimpels, acne en een grove structuur. De peel verbetert de algehele conditie van de huid en is geschikt voor alle huidtypes.

 

Dermapen

De Dermapen maakt door middel van vibrerende naaldjes kleine kanaaltjes in de huid. Dit stimuleert en activeert het herstelproces van de huid en daarmee de aanmaak van collageen. Geschikt bij huidveroudering en (acne) littekens.

bottom of page