top of page

 

 

 

Rimpels

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. De eerste lijntjes ontstaan door onze mimiek in het gezicht, zoals fronsen, lachen en met de ogen knijpen. Vanaf de leeftijd van 25 jaar wordt daarnaast de veroudering ingezet, wat inhoudt dat collageen en elastine minder worden aangemaakt. Door deze veranderingen worden gaandeweg steeds meer rimpels zichtbaar, maar daar kunnen we iets aan doen!

 

Hoe ontstaan rimpels?

Om het ontstaan van rimpels uit te leggen, is belangrijk om te weten hoe het komt dat de huid als we jonger zijn nog geen rimpels vertoont. Tot we ongeveer 25 zijn, zorgt de huid dat het genoeg collageen en elastine aanmaakt. Een cel genaamd de fibroblast, zorgt voor de aanmaak van deze vezels. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid, elastine voor de elasticiteit. Naarmate we ouder worden, wordt ook het aantal fibroblasten minder, evenals hun grootte en werking. Wanneer collageen en elastine minder worden aangemaakt, of achteruit gaan in kwaliteit, verliest de huid haar stevigheid en elasticiteit, en ontstaan rimpels.

Buiten het afnemen van verschillende vezels in de huid, speelt ook de mimiek een rol. Door het aanspannen van spieren in het gelaat trekt de huid samen en ontstaat een rimpel. Als we jong zijn verdwijnt deze rimpel weer in ontspannen toestand, maar later blijft de rimpel ook staan bij een neutrale blik. 

 

Naast de biologische oorzaken en een sterke mimiek, zijn ook externe factoren van invloed op het ontstaan van rimpels. Zo zorgt roken voor een afbraak van bindweefsel waardoor de huid zijn elasticiteit verliest en breekt UV straling collageen- en elastinevezels in de huid af.


Soorten rimpels

Niet iedereen krijgt dezelfde soorten rimpels. Mensen met een dunne huid krijgen vaak veel fijne lijntjes, mensen met een dikke huid krijgen doorgaans diepere rimpels, maar wel minder in aantal. 


Dynamische rimpels:

Ook wel expressierimpels genoemd, ontstaan door het bewust of onbewust aanspannen van de spieren in het gelaat. Denk hierbij aan de fronsrimpel of voorhoofdrimpels.

 

Statische rimpels:
Ontstaan door het algehele proces van veroudering. Deze rimpels zijn deels genetisch bepaald, maar zijn ook zeker te beïnvloeden door externe factoren. Voorbeelden van statische rimpels zijn de rimpels rondom de mond, neuslippenplooi en wangen.

 


Wat kunnen wij voor u betekenen?

ZO® Skin Health

Voor deze behandeling maken wij gebruik van ZO Skin Health. ZO Skin Health werkt op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden en is continue bezig om de wetenschap op het gebied van huidgezondheid te verbeteren.

 

ZO Skin Health biedt protocollen die aan te passen zijn voor iedere leefstijl en geschikt zijn voor iedere leeftijd en huidskleur.

 

Meer lezen over ZO Skin Health? Klik hier.


ZO® Stimulator Peel
Deze peel met alpha- en bètahydroxyzuren stimuleert de celvernieuwing, vermindert onzuiverheden en fijne lijntjes en verbetert de algehele huidtoon, textuur en helderheid zonder downtime.

 

ZO® 3 Step Stimulation Peel
Een peel bestaande uit een mix van salicylzuur, trichloorazijnzuur en melkzuur die de huid helderder, rustiger en frisser maakt. Uw poriën worden minder zichtbaar, rimpels en fijne lijntjes worden minder en de huid wordt egaler.

 

ZO® Controlled Depth Blue Peel
Deze krachtige peel met trichloorazijnzuur zorgt voor een vermindering van pigment, acnelittekens, fijne lijntjes en rimpels, acne en een grove structuur. De peel verbetert de algehele conditie van de huid en is geschikt voor alle huidtypes.

DermapenDe Dermapen maakt door middel van vibrerende naaldjes kleine kanaaltjes in de huid. Dit stimuleert en activeert het herstelproces van de huid en daarmee de aanmaak van collageen. Geschikt bij huidveroudering en (acne) littekens.

bottom of page