top of page

 

 

 

Sproetjes

Sproetjes, een van de 7 schoonheden maar niet iedereen is er even blij mee. Het is wisselend of mensen sproetjes hebben of niet, de een heeft ze altijd, de ander alleen in de zomer en sommigen hebben ze helemaal niet. Sproeten zijn goedaardig dus niks om je zorgen over te maken! Er kan echter wel iets tegen gedaan worden.

Hoe ontstaan sproeten?
Sproeten zijn vaak erfelijk bepaald en ontstaan op jonge leeftijd. Niemand wordt er mee geboren maar kinderen krijgen ze in hun jongere jaren onder invloed van de zon.

Vaak komen sproetjes voor bij mensen met een licht huidtype. Dit type huid herken je aan de vaak rossige of blonde haren, lichte ogen en snelle verbranding in de zon. De reden dat lichte huiden vaker sproeten hebben dan donkere huiden komt door de verdeling van melanine (pigment) in de huid. Lichte huiden hebben meer “pheo-melanine”, wat zich kenmerkt door de rood/gele kleur en de instabiliteit van het pigment. Bij zonlicht oxideert het pigment in de huid waardoor meer pigment wordt aangemaakt, dit kan zorgen voor verschillende pigmentaandoeningen zoals sproetjes. Donkere huiden hebben meer “eu-melanine” wat bruin/zwart is van kleur en stabieler reageert op zonlicht.

Hoe herken je sproeten?
Sproeten zijn met name zichtbaar op zon beschenen delen van het lichaam zoals het gezicht en het bovenlichaam. Het zijn kleine donkere vlekjes, die doorgaans 2-4mm groot zijn maar ook groter kunnen worden tot maximaal 1 cm. In de zomer zijn ze vaak meer aanwezig dan in de winter, dan kunnen ze weer wat afnemen in hoeveelheid en kleur. Sproetjes zijn doorgaans rond of ovaal van vorm en komen verspreid en vaak symmetrisch voor.

Wat kunnen wij voor u betekenen?


ZO® Skin Health

Voor deze behandeling maken wij gebruik van ZO Skin Health. ZO Skin Health werkt op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden en is continue bezig om de wetenschap op het gebied van huidgezondheid te verbeteren.

 

ZO Skin Health biedt protocollen die aan te passen zijn voor iedere leefstijl en geschikt zijn voor iedere leeftijd en huidskleur.

 

Meer lezen over ZO Skin Health? Klik hier.ZO® Skin Brightening treatment
Minimaliseert de productie van overtollig pigment door middel van het Ossential® Skin Brightening Sheet Masque.

ZO® Stimulator Peel
Deze peel met alpha- en bètahydroxyzuren stimuleert de celvernieuwing, vermindert onzuiverheden en fijne lijntjes en verbetert de algehele huidtoon, textuur en helderheid zonder downtime.

ZO® 3 Step Stimulation Peel
Een peel bestaande uit een mix van salicylzuur, trichloorazijnzuur en melkzuur die de huid helderder, rustiger en frisser maakt. Uw poriën worden minder zichtbaar, rimpels en fijne lijntjes worden minder en de huid wordt egaler.

ZO® Controlled Depth Blue Peel
Deze krachtige peel met trichloorazijnzuur zorgt voor een vermindering van pigment, acnelittekens, fijne lijntjes en rimpels, acne en een grove structuur. De peel verbetertde algehele conditie van de huid en is geschikt voor alle huidtypes.

Colorescience

Voor deze behandeling maken wij gebruik van Colorescience. Door het gebruik van uitsluitend bewezen effectieve ingrediënten in een dosering waarbij ze het meeste effect bereiken, vervaagt Colorescience het onderscheid tussen make-up en huidverzorging. Alle producten beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en vervuiling en zorgen het hele jaar door voor een gezonde huid. Iedere formule voor dagelijks gebruik heeft de kenmerken behandelen, corrigeren, beschermen en opfrissen.

Meer lezen over Colorescience? Klik hier

Lasertherapie

Geschikt voor het behandelen van roodheid, couperose, pigment, verheven huidlaesies en littekens.

bottom of page