Sproetjes

Sproetjes, een van de 7 schoonheden maar niet iedereen is er even blij mee. Het is wisselend of mensen sproetjes hebben of niet, de een heeft ze altijd, de ander alleen in de zomer en sommigen hebben ze helemaal niet. Sproeten zijn goedaardig dus niks om je zorgen over te maken! Er kan echter wel iets tegen gedaan worden.

Hoe ontstaan sproeten?
Sproeten zijn vaak erfelijk bepaald en ontstaan op jonge leeftijd. Niemand wordt er mee geboren maar kinderen krijgen ze in hun jongere jaren onder invloed van de zon.

Vaak komen sproetjes voor bij mensen met een licht huidtype. Dit type huid herken je aan de vaak rossige of blonde haren, lichte ogen en snelle verbranding in de zon. De reden dat lichte huiden vaker sproeten hebben dan donkere huiden komt door de verdeling van melanine (pigment) in de huid. Lichte huiden hebben meer “pheo-melanine”, wat zich kenmerkt door de rood/gele kleur en de instabiliteit van het pigment. Bij zonlicht oxideert het pigment in de huid waardoor meer pigment wordt aangemaakt, dit kan zorgen voor verschillende pigmentaandoeningen zoals sproetjes. Donkere huiden hebben meer “eu-melanine” wat bruin/zwart is van kleur en stabieler reageert op zonlicht.

Hoe herken je sproeten?
Sproeten zijn met name zichtbaar op zon beschenen delen van het lichaam zoals het gezicht en het bovenlichaam. Het zijn kleine donkere vlekjes, die doorgaans 2-4mm groot zijn maar ook groter kunnen worden tot maximaal 1 cm. In de zomer zijn ze vaak meer aanwezig dan in de winter, dan kunnen ze weer wat afnemen in hoeveelheid en kleur. Sproetjes zijn doorgaans rond of ovaal van vorm en komen verspreid en vaak symmetrisch voor.

Wat kunnen wij voor u betekenen?


ZO® Skin Health & ZO® Medical productlijn
De producten van Dr. Zein Obagi pakken de huidgezondheid op verschillende punten aan. De huid gaat in zijn geheel verbeteren en huidaandoeningen worden gericht aangepakt. Een stralende, gladde, egale en strakke huid is het gevolg.
 
ZO® Skin Brightening treatment
Minimaliseert de productie van overtollig pigment door middel van het Ossential® Skin Brightening Sheet Masque.

ZO® Stimulator Peel
Deze peel met alpha- en bètahydroxyzuren stimuleert de celvernieuwing, vermindert onzuiverheden en fijne lijntjes en verbetert de algehele huidtoon, textuur en helderheid zonder downtime.

ZO® 3 Step Stimulation Peel
Een peel bestaande uit een mix van salicylzuur, trichloorazijnzuur en melkzuur die de huid helderder, rustiger en frisser maakt. Uw poriën worden minder zichtbaar, rimpels en fijne lijntjes worden minder en de huid wordt egaler.

ZO® Controlled Depth Blue Peel
Deze krachtige peel met trichloorazijnzuur zorgt voor een vermindering van pigment, acnelittekens, fijne lijntjes en rimpels, acne en een grove structuur. De peel verbetertde algehele conditie van de huid en is geschikt voor alle huidtypes.

Lasertherapie
Geschikt voor het behandelen van roodheid, couperose, pigment, verheven huidlaesies en littekens.

Camouflagetherapie
Door de minerale, gezonde make-up van Colorescience kunnen verschillende huidaandoeningen zo gecamoufleerd worden dat het niet tot nauwelijks zichtbaar is.

Adres

Frisselsteinstraat 8

5461 AD Veghel

info@dehuidacademie.nl  \\  Tel: +31 (0)413 - 820207

Openingstijden

Maandag:  09.00 – 17.30 uur en 's avonds op afspraak

Woensdag t/m vrijdag:  09.00 – 17.30 uur