Anti-aging

Anti-aging, oftewel het vertragen van het verouderingsproces. Bijna iedereen wil er tegenwoordig jong en vitaal uitzien, maar als we ouder worden, verandert onze huid ook mee. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan. Naast het natuurlijke verouderingsproces, zijn er ook externe factoren die invloed hebben, zoals zon, roken en het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten.

 

Hoe ontstaat huidveroudering?

De functie van de cellen vermindert naarmate we ouder worden. De cellen vernieuwen zich minder snel, het herstel van beschadigde cellen vermindert en de aanmaak van collageen en elastine neemt af, terwijl de afbraak van deze vezels toeneemt. Collageen en elastine zijn verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Deze processen vinden van nature plaats in de huid, maar externe factoren, zoals roken, stress en blootstelling aan de zon, kunnen dit proces versnellen. Deze factoren zorgen ervoor dat er veel vrije radicalen in de huid ontstaan.

 

Vrije radicalen zijn atomen die van zichzelf een oneven aantal elektronen bevatten. De atomen in ons lichaam proberen altijd een even aantal elektronen te hebben om stabiel te zijn. De vrije radicalen gaan zich binden aan gezonde cellen om ook een even aantal elektronen te krijgen. Hierdoor wordt het bindweefsel aangetast, waardoor de huid aan elasticiteit verliest en rimpels en verslapping ontstaan.

 

Daarnaast kan ook een tekort aan vocht in de lederhuid (dermis) de huid sneller verouderen. Dit komt doordat collageen- en elastinevezels water gebruiken als smeermiddel om verbindingen te maken en daarmee de huid te verstevigen. Wanneer de huid niet genoeg water heeft, verliezen deze vezels hun kracht en daarmee effectiviteit.

 

 

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 

ZO® Skin Health productlijn
De producten van Dr. Zein Obagi pakken de huidgezondheid op verschillende punten aan. De huid gaat in zijn geheel verbeteren en huidaandoeningen worden gericht aangepakt. Een stralende, gladde, egale en strakke huid is het gevolg.

ZO® Stimulator Peel
Deze peel met alpha- en bètahydroxyzuren stimuleert de celvernieuwing, vermindert onzuiverheden en fijne lijntjes en verbetert de algehele huidtoon, textuur en helderheid zonder downtime.
 
ZO® 3 Step Peel
Een peel bestaande uit een mix van salicylzuur, trichloorazijnzuur en melkzuur die de huid helderder, rustiger en frisser maakt. Uw poriën worden minder zichtbaar, rimpels en fijne lijntjes worden minder en de huid wordt egaler.

ZO® Controlled Depth Peel
Deze krachtige peel met trichloorazijnzuur zorgt voor een vermindering van pigment, acnelittekens, fijne lijntjes en rimpels, acne en een grove structuur. De peel verbetert de algehele conditie van de huid en is geschikt voor alle huidtypes.
 

Dermapen

De Dermapen maakt door middel van vibrerende naaldjes kleine kanaaltjes in de huid. Dit stimuleert en activeert het herstelproces van de huid en daarmee de aanmaak van collageen. Geschikt bij huidveroudering en (acne) littekens.


NuFACE Trinity Pro

Dit apparaatje voor thuisgebruik of als praktijkbehandeling levert microstroom-technologie om de contour en de stevigheid van het gezicht te verbeteren en rimpels te verminderen.