top of page

 

 

 

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken, ook wel hyperpigmentatie genoemd, ontstaan bij een overproductie van pigment (melanine) op bepaalde plaatsen in de huid. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Sommige aandoeningen zijn aangeboren, anderen ontstaan later in het leven. Pigmentvlekken worden veelal op het gelaat en de handen gezien. Dat komt omdat deze gebieden het meest aan de zon worden blootgesteld. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen beschadigd raken en teveel pigment gaan produceren, wat zorgt voor een opeenhoping van pigment, een pigmentvlek.

 

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen zich zowel oppervlakkig als dieper in de huid bevinden en kunnen variëren in grootte en kleur. De overproductie van pigment wordt veroorzaakt door verschillende factoren. De belangrijkste factor is blootstelling aan de zon, maar ook genetische factoren, leeftijd, hormonale invloeden en beschadiging van de huid of ontstekingen kunnen een rol spelen. Naast een overproductie van pigment, is er vaak ook een ongelijke verdeling van het pigment, wat resulteert in een oneven huidtoon.

 

Vormen van hyperpigmentatie

Melasma (zwangerschapsmasker)

Melasma wordt veel gezien bij zwangere vrouwen, vandaar de benaming zwangerschapsmasker. Bij sommige vrouwen zullen de vlekken na de bevalling verdwijnen, bij anderen zullen de vlekken aanwezig blijven. Andere factoren die invloed kunnen hebben zijn UV-straling, erfelijke factoren, het gebruik van de pil, het gebruik van bepaalde cosmetica en sommige anti-epileptische geneesmiddelen. Melasma uit zich als een goedaardige bruine verkleuring van de huid, met name op het voorhoofd, de jukbeenderen, de bovenlip en de kin.

 

Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)

Post inflammatoire hyperpigmentatie is ook een goedaardige verkleuring van de huid. PIH kan zich uiten op plaatsen waar een ontsteking (inflammatie) heeft plaatsgevonden, zoals bij acne of eczeem. Mensen met een donker huidtype hebben een verhoogd risico op het krijgen van PIH. In de meeste gevallen zal de verkleuring langzaam verminderen.

 

Ouderdomsvlekken (Lentigo Solaris)

Deze meest voorkomende vorm van pigmentvlekken, wordt veroorzaakt door de zon. De pigmentcellen zijn beschadigd door jarenlange blootstelling aan UV straling. Zoals de naam al doet vermoeden, worden deze vlekken vaak op latere leeftijd gezien. De vlekken bevinden zich voornamelijk in het gezicht, op de handen, decolleté en op de benen.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De behandeling van pigment is onder andere afhankelijk van de diepte, grootte en de aard van de pigmentvlek. Bij een vrijblijvende en gratis intake kunnen we beoordelen welke behandeling het beste bij u past.

 

ZO® Skin Health

Voor deze behandeling maken wij gebruik van ZO Skin Health. ZO Skin Health werkt op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden en is continue bezig om de wetenschap op het gebied van huidgezondheid te verbeteren.

 

ZO Skin Health biedt protocollen die aan te passen zijn voor iedere leefstijl en geschikt zijn voor iedere leeftijd en huidskleur.

Meer lezen over ZO Skin Health? Klik hier.

 

ZO® Skin Brightening treatment

Minimaliseert de productie van overtollig pigment door middel van het Ossential® Skin Brightening Sheet Masque.

 

ZO® Stimulator Peel
Deze peel met alpha- en bètahydroxyzuren stimuleert de celvernieuwing, vermindert onzuiverheden en fijne lijntjes en verbetert de algehele huidtoon, textuur en helderheid zonder downtime.
 
ZO® 3 Step Stimulation Peel
Een peel bestaande uit een mix van salicylzuur, trichloorazijnzuur en melkzuur die de huid helderder, rustiger en frisser maakt. Uw poriën worden minder zichtbaar, rimpels en fijne lijntjes worden minder en de huid wordt egaler.

ZO® Controlled Depth Blue Peel
Deze krachtige peel met trichloorazijnzuur zorgt voor een vermindering van pigment, acnelittekens, fijne lijntjes en rimpels, acne en een grove structuur. De peel verbetert de algehele conditie van de huid en is geschikt voor alle huidtypes.

 

Colorescience

Voor deze behandeling maken wij gebruik van Colorescience. Door het gebruik van uitsluitend bewezen effectieve ingrediënten in een dosering waarbij ze het meeste effect bereiken, vervaagt Colorescience het onderscheid tussen make-up en huidverzorging. Alle producten beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en vervuiling en zorgen het hele jaar door voor een gezonde huid. Iedere formule voor dagelijks gebruik heeft de kenmerken behandelen, corrigeren, beschermen en opfrissen.

Door de minerale, gezonde make-up van Colorescience kunnen verschillende huidaandoeningen zo gecamoufleerd worden dat het niet tot nauwelijks zichtbaar is.

Meer lezen over Colorescience? Klik hier.

Lasertherapie
Geschikt voor het behandelen van roodheid, couperose, pigment, verheven huidlaesies en littekens.

bottom of page