top of page

 

 

 

Schimmelnagel

Een schimmelnagel (onychomycose) of in de volksmond ook wel kalknagel genoemd, is een infecties van de nagel(s) door schimmels en/of gisten. Vaak zijn de teennagels aangedaan, maar het kan ook op de nagels van de handen voorkomen. Een schimmelnagel hoeft uit medisch oogpunt niet altijd behandeld te worden, echter is het vaak wel cosmetisch storend.

 

Hoe ontstaat een schimmelnagel?

Een schimmelnagel ontstaat doordat schimmels of gisten via de nagelrand de nagelplaat aanvallen. Normaal wordt de nagelmatrix zelf niet aangetast en blijft de nagel doorgroeien. Een schimmelnagel geneest vrijwel nooit spontaan.

 

Bij het ouder worden, is de kans op het ontwikkelen van een schimmelnagel groter. Bij kinderen komt het nauwelijks voor. De sporen van schimmels komen overal in onze omgeving voor, waardoor je er makkelijk mee in aanraking kan komen. Vooral gemeenschappelijke ruimtes waar mensen op blote voeten lopen, zoals in kleedkamers en zwambaden, zijn een goede bron. Schimmelinfecties ontstaan vooral in slecht groeiende nagels, in vochtige nagels en in beschadigde nagels. Om er zeker van te zijn dat er een schimmelnagel aanwezig kan er bij de huisarts altijd een kweek worden afgenomen.

 

Symptomen van een schimmelnagel

  • De nagelplaat kan gedeeltelijk loslaten aan de top van de nagel.

  • De nagelplaat kan wit/gelig kleuren.

  • Hoornvorming onder de nagelplaat waardoor deze omhoog geduwd wordt.

  • De nagel is hobbelig en brokkelig.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laser

De laser wordt gecombineerd met radiofrequentie. Deze energie zet zich om in warmte in de nagelplaat. Hier wordt de schimmel gedood. Langzaam zal de aangedane nagel uitgroeien en groeit er een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.

cosmetique-totale-behandeling3.jpg

AFSPRAAK INPLANNEN SCHIMMELNAGELS

Maak eenvoudig online een afspraak en kom langs in de HuidAcademie.

bottom of page