top of page

De Dual Yellow Laser kan worden ingezet, met als doel diverse huidaandoeningen en zelfs littekens te verwijderen (ablatief). De Dual Yellow laser is uitermate geschikt voor de behandeling van couperose, littekens, rosacea, berkenrijs, pigmentvlekken, huidslapte, rimpels, roodheid en acne. Na de behandeling kan heel lokaal enige roodheid ontstaan, maar dit trekt doorgaans binnen enkele ogenblikken weg. 
 
Onze Dual Yellow Laser is de eerste in Nederland en wordt wereldwijd ingezet in de meest vooraanstaande universitaire ziekenhuizen en door de hoogst aangeschreven dermatologen en plastisch chirurgen.
 
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie waarvoor u komt. Onze huidtherapeut neemt rustig met u de procedure door en u geeft u de gelegenheid om vragen te stellen.

Wat is de Dual Yellow Laser?

 

We kennen tegenwoordig verschillende soorten lasers. Lasers maken gebruik van een bepaald medium (vast, vloeibaar of in gasvorm) om een bepaalde specifieke golflengte aan laserlicht te kunnen produceren. Deze specifieke golflengte is geschikt voor behandeling van bepaalde indicaties. 

 

De Dual Yellow Laser is een laser die gebruik maakt van koperbromide. Door gebruik te maken van dit medium kunnen we een hoge absorptiepiek bereiken voor melanine (pigment) en hemoglobine (bloed). 

Waarvoor is de Dual Yellow Laser geschikt?
  • Couperose

 

  • Rosacea

 

  • Berkenrijs (vaatjes op de benen)

 

  • Pigmentvlekjes

  • Huidverslapping

 

  • Matige rimpels

 

  • Roodheid

 

  • Acne


 

 

Wat houdt de behandeling in?


U neemt plaats in de behandelstoel en krijgt een bril of oogdopjes op, zodat uw ogen beschermd zijn tegen het laserlicht. Voordat de behandeling begint, wordt de huid eerst ontsmet en zal de laser op de juiste indicatie ingesteld worden. Bij het behandelen van vaatjes, pigmentvlekjes en berkenrijs heeft u het gevoel alsof er met een klein elastiekje tegen uw huid wordt getikt. Bij het behandelen van huidverslapping voelt het alsof een schuurpapiertje over de huid glijdt. Indien wenselijk wordt er voor de behandeling een verdovende crème op het te behandelen gebied aangebracht.

 

Na de behandeling kan de huid wat rood ogen en soms wat bobbelig aanvoelen, dit trekt doorgaans binnen enkele uren weg. We kunnen uw huid altijd camoufleren met de zuiverste minerale make-up die er is en wel Colorescience, die in veel medische praktijken wordt gebruikt. Deze bevat een SPF 30 of SPF 50 en mengt zich niet met de huid.

seborroische keratose

seborroische keratose

skin tag

bottom of page