top of page
PERMANENTE MAKE-UP (PMU)

 

 

Wat is permanente Make-up?

 

Micropigmentatie wordt ook wel permanente make up (vaak afgekort als PMU) of cosmetische tatoeage genoemd. Verwar deze methode niet met tatoeëren (wenkbrauw tatoeage, eyeliner tattoo etc.) waarbij er in diepere huidlagen gewerkt wordt. Bij micropigmentatie wordt er gewerkt met verfijndere apparatuur, andere pigmenten en verschillende technieken.

Een van de belangrijkste elementen van het gelaat zijn misschien wel de wenkbrauwen. Deze vormen de omlijsting van het gezicht. Niet aanwezige of onvolledige wenkbrauwen kunnen op diverse wijzen door middel van micropigmentatie zeer natuurlijk gecorrigeerd worden. Afhankelijk van uw wensen en uw huidtype wordt er besloten welke techniek het beste past. De nieuwste techniek in permanente make-up voor de wenkbrauwen is de hairstroke techniek waarbij elk haartje afzonderlijk gepigmenteerd wordt voor super natuurlijk resultaat.

 

Ogen krijgen meer expressiviteit door ze subtiel te accentueren met een eyeliner boven, onder of rondom de ogen. Van subtiele lashliner tussen de wimperhaartjes tot een duotone eyeliner: er is veel variatie in kleur, dikte en lengte mogelijk. Het resultaat van permanente eyeliner is subtieler en strakker dan wat er met gewone make-up bereikt kan worden. Uitgelopen make-up is verleden tijd: een groot pluspunt is dat permanente make-up altijd perfect zit. Dag in, dag uit van ’s ochtends tot ’s avonds, op vakantie, in de sauna of tijdens het sporten.

 

Lipcontouren kunnen vervagen door o.a. huidveroudering. Een vervaagde lipcontour krijgt zijn vorm blijvend terug met een natuurlijke lipliner. Een zeer subtiele lipliner zorgt al direct voor meer definitie van de liplijn. Ook kan een PMU liplijn de lippen de juiste symmetrie geven. Met een zogeheten ‘full-lips’ behandeling worden fletse of vale lippen op natuurlijke wijze op kleur gebracht.

 

 

Waarvoor is micropigmentatie/permanente make-up  geschikt?
 • Wenkbrauwen
   

 • Wenkbrauwen hairstroke
   

 • Wimperverdikking
   

 • Eyeliners

 • Designer, smudgy en dual color eyeliners
   

 • Lipliner
   

 • Full lips
   

 • Soft full lips met contrasterende lipliner

 

 

 

 

Waarvoor en voor wie is micropigmentatie/permanente Make-up geschikt?

 

Buiten het feit dat huidverbetering centraal staat biedt permanente make-up de mogelijkheid om zeer subtiel te corrigeren, waardoor u de natuurlijke schoonheid kunt accentueren. Hierdoor bespaart u niet alleen tijd, PMU verhoogt ook het zelfvertrouwen en creëert een actievere levensstijl en meer persoonlijke vrijheid.

 

Micropigmentatie blijft een aantal jaren zitten, u ziet er ten alle tijden dus verzorgd uit!

Ook is permanente make-up zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn voor make-up, gevoelige ogen bij contactlenzen hebben, een bril dragen of actief sporten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Er bestaat ook de mogelijkheid om micropigmentatie toe te passen voor medische doeleinden zoals areola, littekens en hazenlip correcties. Dit wordt dermatografie of dermapigmentatie genoemd.

Wat houdt de behandeling in?

Permante Make-up ofwel micropigmentatie is een pigmentatiemethode waarmee hypoallergene pigmenten (kleuren) in de dermale laag van de huid worden aangebracht. Met een ultra dunne naald en pigment wordt er een wenkbrauw, eyeliner of liplijn gezet.

Voordat de behandeling begint wordt er een verdovende crème aangebracht, zodat u weinig tot geen last heeft van pijn.

U krijgt instructies mee naar huis, zodat u weet wal wel en wat niet te doen. Na enkele weken komt u terug op controle.

bottom of page